Русия е задействала повечето от силите си, които бяха разположени край

...
Русия е задействала повечето от силите си, които бяха разположени край
Коментари Харесай

Британски експерт: Целта на Русия е бавно и методично превземане на градове

Русия е задействала множеството от силите си, които бяха ситуирани край украинските граници преди началото на нашествието и в този момент множеството от тях са вътре в Украйна. Русия няма да може да прегрупира войските отвън страната, сподели Джак Уотлинг, откривател в основания в Лондон мозъчен концерн за защита в Кралския институт за комбинирани оръжия, представен от съветската работа на Би Би Си.

Руските войски са напреднали допълнително направления, в сравнение с могат да се справят в началото на офанзивата. Сега те могат да поддържат единствено една от тях по настрана..

" По-нататъшният прогрес от териториална позиция зависи от това накъде ще насочат главните си старания във връзка с запаси и логистика ", споделя Уотлинг. " В момента наподобява, че това е Южна Украйна, където се пробват да сложат завършек на борбата при Мариупол и по-късно да заобиколят украинските военни елементи в Донбас, с цел да се опитат да ги отсекат, като по този метод се придвижват на север. "

Той също по този начин означи, че съветските сили са блокирани сред Херсон и Николаев и че евентуално няма да могат да реализират огромен прогрес на тези фронтове.

Те могат да се съсредоточат върху напредването на север от Крим по продължение на река Днепър, с цел да се опитат да обкръжат региона, където са едни от най-хубавите военни елементи на Украйна.

" Тъй като съветските войски имат доста дребна мотивация и не разполагат с бройка да завладяват тези градове с взлом, те ги обкръжават и оставят хората да гладуват, като последователно унищожават града с артилерия ", споделя Уотлинг.

Така главната им цел сега е доста постепенно и методично завладяване на градовете един по един, заключава той.

Русия е изтеглила войските си, които са обграждали Киев, след като е понесла обилни загуби, съобщи по-рано Генералният щаб на украинската войска, представен от локални медии.

Изтеглянето е " понижило доста " интензивността на съветското нахлуване и е принудило някои части да се прегрупират в Беларус, заяви генералният щаб на въоръжените сили.

Последно опити да се пробие в столицата са направени от северозапад и изток.

Водят се боеве в селищата Тополское, Камянка и Сухая Камянка край град Изюм в Харковска област.

Според изказването на Генералния щаб на украинските сили те са отблъснали пет офанзиви от Донецк и Луганск през нощта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР